Behandling

Så här går ett naprapatbesök till

Steg 1

Anamnes

Din egen berättelse om dina besvär. Naprapaten lyssnar och ställer följdfrågor.

Steg 2

Undersökning och tester

Naprapaten undersöker och testar de delar av kroppen som har samband med dina besvär för att säkerställa vilket besvär du har samt vilken behandling som behövs. Om det visar sig att du skulle behöva annan behandling hjälps du givetvis vidare till rätt vårdgivare.

Steg 3

Behandling

Naprapaten har i sin behandling tillgång till en rad olika behandlingstekniker, detta för att kunna behandla just din smärtproblematik eller funktionsnedsättning på bästa sätt!

Massage

Genom att massera den ömmande muskulaturen ökar vi blodcirkulationen i området och ger muskeln nytt syre. Massage har även en avstressande verkan där kroppen vid behandling frisätter ämnen som får kroppen att slappna av.

Stretching

När en muskel blir spänd och smärtar blir den oftast även förkortad. Genom terapeutisk stretching inriktad på den besvärande muskeln återfås muskelns normala rörlighet.

Personling rådgivning

En behandling hos naprapat är mycket mer än att bara uppnå smärtlindring för stunden. Genom personliga träningsprogram, ergonomiska råd och hemövningar ger vi dig de bästa förutsättningarna för att förebygga att din smärta ska återkomma.

Elektromedicin

Det finns olika typer av elektromedicin, till dessa räknas bland annat TENS och ultraljud. TENS verkar genom att stimulera nerver som ligger hudnära. Detta används för att ge en avslappning av muskulaturen utan att trigga igång smärtsignaler. Vid vissa tillfällen kan det vara svårt att få manuell behandling för att man är alldeles för smärtpåverkad. Det kan då vara ett bra tillfälle att använda TENS som ger den avspänning vi önskar utan att smärtan stör behandlingseffekten.

Triggerpunktsbehandling

"Triggerpunkter" är speciella punkter i den ömmande muskeln som vanligen ger en utstrålande smärtkänsla. Genom att lägga pressur på dessa punkter får vi muskulaturen att slappna av och smärtan att försvinna. Att kombinera denna teknik med massage och stretching ger en väldigt bra behandling av spänd och öm muskulatur.

Manipulation/Ledmobilisering

Dessa två tekniker används för att återskapa normal rörlighet i en rörelsebegränsad led. Manipulation utförs genom att naprapaten placerar sina händer lednära och utför en snabb impuls med minimal kraft, vilket ökar rörligheten i leden. Mobiliseringen är en långsammare variant av manipulation där den snabba impulsen är ersatt av en långsam töjning kombinerat med aktivering av muskulaturen kring leden.

Boka tid

För bokning av tid eller övriga funderingar, ring eller maila!